IZMEĐU DVIJE IMPERIJE

Vrijeme Trajanja: poludnevna tura
Vodič Ture: Adisa i Azra (omogućen prijevod na engleski)
Cijena: 

Doživjeti Sarajevo prosto je nemoguće ako ne upoznate i njegovu blisku prošlost koja je vezana za Baščaršiju. Kroz turističku turu “Između dvije imperije” mi ćemo vas provesti kroz prošlost od pet stotina godina, kroz dio grada u kome se nalaze njegove najznačajnije znamenitosti iz razdoblja osmanske i austrougarske vladavine. Idući tragovima arhitektonskog i spomeničkog naslijeđa dviju velikih imperija, doživjet ćete staro Sarajevo. Vidjet ćete i njegovu osmansku (Mustaj-pašin mejdan, Sebilj, Begovu džamiju, Baščaršiju, Bezistan, Tašlihan i At Mejdan) i njegovu austrougarsku prošlost (Vijećnica, Sebilj, Katedrala, Štrosmajerova ulica, Crkva svetih Ćirila i Metoda, Saborna crkva, Muzička Akademija i Narodno pozorište.)

 

Naravno, bilo bi nemoguće ovu turističku rutu završiti bez toga a da se ne upoznate i sa najukusnijim kuhinjama i jelima što su nastala iz takvog susreta Istoka i Zapada.

 

 (Molimo vas da za fotografije s ove ture koristite oznake: #hotelvamossarajevo #izmeđudvijeimperije #odMejdanadoMejdana) 

Rezervacija ture

6 + 13 =

Dvokrevetne sobe

Details


Trokrevetne sobe

Details


Naša Lokacija ?

Preuzmite upute na Vaš pametni telefon…