O nama

Porodični boutique Hotel Vamos nalazi se u mirnom dijelu ulice Mejdan, u samom srcu starog Sarajeva. S jedne njegove strane nalazi se užurbano Sarajevo, Vijećnica i Baščaršija, s druge strane šetalište Dariva, prirodne ljepote Bentbaše i zeleni pojas olimpijskih planina.

Hotel Vamos vam nudi vlastitu terasu i besplatni parking prostor. Sve sobe posjeduju kupatila s tušem, Wi-Fi, kablovsku televiziju, te pogled na grad i Vijećnicu, udaljene stotinjak metara od hotela. Smjestiti se možete u jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne sobe na bazi noćenja sa ili bez doručka (švedski sto) ili klasičnog usluživanja (od 7:30 do 10:00.) u prijatnoj hotelskoj kafeteriji. Takođe nudimo vam i uslugu polupansiona.

Udobno se smjestite i u laganoj šetnji se u potpunosti prepustite ljepotama Sarajeva. Od nas vam je sve udaljeno svega nekoliko koraka: Baščaršija, Sebilj, Žuta tabija, kafići, restorani te najpoznatiji tržni centri. Ukoliko želite da se odmaknete od gradske vreve, trebevićkom žičarom ste za tren oka u prirodi i brdima iznad grada.

 

Smješten u podnožju planina, naš Hotel je idealan smještaj i za ljubitelje zimskih sportova.  Za dvadesetak minuta vožnje možete se naći na najljepšim sarajevskim skijalištima Jahorine, Trebevića ili Ravne Planine. (U objektu posjedujemo prostoriju za odlaganje skijaške opreme, bicikala i romobila.)

Po zahtjevu gosta, obezbjeđujemo prevoz od ili do zračne luke Sarajevo.

Naš dio grada opjevan je u poznatoj pjesmi “Poletjela golubica sa Baščaršije”:

“Poletjela golubica
sa Baščaršije
mene traži da mi tajnu
svoju otkrije

Našla me je na Mejdanu
sa jaranima
davala mi tajne znake
plavim očima”

Trokrevetne sobe

Details


Jednokrevetne sobe

Details


Dvokrevetne sobe

Details