Doživite skijanje u olimpijskom Sarajevu – Hotel Vamos i Ravna planina

Jedinstvena ponuda obuhvata smještaj u Hotelu Vamos u srcu starog Sarajeva i skijanje u Ski centru “Ravna planina”

Porodični boutique Hotel Vamos nalazi se u mirnom dijelu ulice Mejdan, u samom srcu starog Sarajeva. S jedne njegove strane nalazi se užurbano Sarajevo, Vijećnica i Baščaršija, s druge strane šetalište Dariva, prirodne ljepote Bentbaše i zeleni pojas olimpijskih planina.

Hotel Vamos vam nudi vlastitu terasu i besplatni parking prostor što našim gostima omogućava slobodu kretanja u svako doba dana. U hotelu vam obezbjeđujemo potpuni komfor i topao ambijent u opremljenim i renoviranim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve sobe posjeduju kupatila s tušem, kuhala za čaj i kafu, Wi-Fi, kablovsku televiziju, te pogled na grad i Vijećnicu, udaljene stotinjak metara od hotela. U objektu posjedujemo i prostoriju za odlaganje skijaške opreme.

Nakon skijanja vas dočekujemo sa gratis toplim napitcima i dezertom.

Odlučite li da svoj dan u potpunosti iskoristiti, od nas vam je sve udaljeno svega nekoliko koraka: Baščaršija, Sebilj, Žuta tabija, kafići, restorani te najpoznatiji tržni centri.

Ravna Planina

Na 18 kilometara živopisne vožnje od Hotela Vamos nalazi se Ski-centar “Ravna planina”. Za tren oka, uživajući u spektakularnim prirodnim ljepotama, iz centra Starog grada naći će te se na svjetski opremljenom Ski centru Ravna planina.

Put do skijališta “Ravna planina” je veoma jednostavan jer se ne borite sa gradskim gužvama, naime, na samom izlazu iz hotela već ste na putu prema olimpijskim planinama. Za goste hotela uključen je besplatan parking i brzo parkiranje na parkingu Ski centra.

Ravna planina prostire se između Paljanske kotline i južno se spaja sa Jahorinom. Karl Franz Josef Maly, austrijski botaničar početkom 20. vijeka istraživao je Ravnu planinu te prikupio izuzetno bogat herbarski materijal, brojne endeme i relikte i sve pohranio u Herbarijum Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Ski centar “Ravna planina” izgrađen je u protekle dvije godine te je ubrzo zauzeo mjesto najpristupačnijeg Ski centra olimpijskog Sarajeva. U svojoj ponudi ima 12,5 km ski staza uređenih po najvećim svjetskim standardima. Glavna staza dužine 1400m prošla je homologaciju i zadovoljava sve svjetske standarde. Staza se koristii za održavanje FIS trka koje će ove godine biti održane po drugi put na Ravnoj planini.

Skijalište je povezano stazom za nordijsko skijanje i stazom za motorne sanke, dužinom od 12km sa mogućnošču rekreativnog alpskog skijanja.

Sve staze u zavisnosti od vremenskih uslova i potreba skijaša su vještački osnježavane sa 11 topova kako bi se svim skijašima obezbijedili idealni uslovi za skijanje. Ukoliko nemate skijašku opremu, na skijalištu možete iznajmiti najnovije modele skijaške opreme za sve uzraste skijaša.

Skijašima je na raspolaganju kabinska gondola koja u svom sastavu ima 19 kabina. Kapacitet jedne kabine je 10 skijaša/posjetilaca, a kapacitet gondole je 2200 skijaša/posjetilaca na sat. Infrastrukture ovog tipa su do sada krasile svjetska skijališta a od ove sezone je dostupna i skijašima u Bosni i Hercegovini. Gondola se kreće od restorana „Gondola“ do vrha glavne staze, gdje se nalaze dva jezera i  koliba „Gondola.” Sa ovog lokaliteta svi posjetioci mogu uživati u izvanrednom pogledu koji se pruža sa jedne strane na Sarajevo i Pale, a sa druge pogled doseže do Jahorine, Zlatibora i Romanije

U sklopu restorana i kolibe Gondola je kamin sala za sve one koji vole da se opuste u toploj atmosferi, ugodnoj muzici ili zanimljivoj knjizi, u druženju, proslavama i porodičnom okupljanju. Cijelom dužinom restorana Gondola prostire se terasa, idealna za uživanje na sunčanom danu, svježem vazduhu i veličanstvenom pogledu na Ravnu planinu i stazi u sklopu iste.
Ski-vrtić i bebi lift nalaze se u neposrednoj blizini restorana što omogućava sigurnost vašoj djeci dok uživate uz šolju čaja ili kafe.

Odmah pored restorana nalazi se i parking sa oko 1000 parkirnih mjesta za posjetioce, besplatan za goste hotela Vamos.

 

Ponuda Skijanje 2020/2021!!!

Hotel Vamos i Ravna Planina

Skijaški paketi 2020/2021

Romantični bijeli dani – Ponuda za dvije odrasle osobe  895,00 KM (453 Eur)

Ponuda obuhvata:

 • Sedam noćenja, dvokrevetna soba u centru grada Sarajeva sa doručkom.
 • Besplatan parking ispred hotela i na skijalištu
 • 6-dnevni ski pas
 • Topli napitci i dezert gratis, po povratku sa skijanja

 

Dani za porodicu – Ponuda za dvije odrasle osobe  i dijete do 14 godina 1099,00KM (550 Eur)

Ponuda obuhvata:

 • Sedam noćenja, trokreventa soba u centru grada Sarajeva sa doručkom.
 • Besplatan parking ispred hotela i na skijalištu
 • 6-dnevni ski pas za sve članove porodice
 • Topli napitci i dezert gratis, po povratku sa skijanja

 

Bijela sedmica – Ponuda za dvije odrasle osobe  i dvoje djece u dvije dvokrevetne sobe

 • 1499,00 KM (750 Eur)

Ponuda obuhvata:

 • Sedam noćenja, dvije dvokrevetne sobe u centru grada Sarajeva sa doručkom.
 • Besplatan parking ispred hotela i na skijalištu
 • 6-dnevni ski pas za sve članove porodice
 • Topli napitci i dezert gratis, po povratku sa skijanja

Rezervacije/ akontacija 10% od ukupnog iznosa.

Po potrebi, za naše goste organizujemo i kombi prevoz do skijališta.

(fotografije u vlasništvu ski centar Ravna Planina)