Prošli vikend u hotelu Vamos u Sarajevu, po riječima naših učesnika, bilo je nesvakidašnje. Na radionici “Slikanje i Vino sa Senkom i Azrom”, okupila se grupa po svemu jedinstvenih ljudi, koji su odmak od neizvjesnosti pronašli povezujući se ponovo sa sobom, ljudima i umjetnošću. U dvije novembarske noći, pričali smo svoje priče, pričali o umjetnosti, slikali, zabavili se i ponovo se zaljubili u život 🙂

Umjetnost je prirodan način vježbanja prisutnosti. Kroz njega smo vodili spontano uz boje, teksture i zvuke stvaranja koje su nas vukle u trenutak i gdje su napravljene neraskidive veze. Smijali smo se i radovali greškama, pronašli svoj stil i ostali zapanjeni vlastitim umijećem!

Naše novo druženje je u Tuzli u petak i subotu naveče 20. i 21. novembra 2020. od 18h-21h. Zajedno ćemo se zabaviti i ujedno kreirati umjetnost opustiti se, vježbati sadašnji trenutak i povezati u zajednici sličnih uz slikanje i kuhano vino! Ne treba vam nikakav prethodni trening ili talenat da slikate s nama već samo spremnost da slikate poput djeteta, sa slobodom i osjećajem znatiželje, usredotočeni na proces stvaranja, a ne na ishod na platnu.

U spontanoj atmosferi, u prostranoj kafeteriji kompanije Menprom, gdje ćemo imati mogućnost odgovoriti svim epidemiološkim mjerama, u petak i subotu naveče 20. i 21. novembra 2020. od 18h-21h družimo se i slikamo. Vaše je da dođete, sami, s partnerom ili prijateljima. Radit ćemo jednostavne slike na platnu – dovoljno je da imate volju, talenat nije neophodan!

Cijena prisustvovanja večernjim radionicama sa svim materijalima i kuhanim vinom, petak i subota 18h-21h iznosi 55 KM

Čekamo Vas!

Senka i Azra